Bossche boilies

Frankrijk sessie augustus 2012

 

Zo het zit er weer op het is allemaal zo voorbij, maar leg het voor iedereen weer vast .Donderdag avond rijden we aan naar Frankrijk dat staat vast, maar waar naar toe?

Al wel mooie waters in gedachten, een bij een meer maar daar is jammer genoeg geen plaats voor ons allemaal, de andere stek staat het water te hoog en zit je bovendien in de bossen dus dat is ook geen optie. Dan maar weer terug naar het water waar we in mei ook zijn geweest.

Daar aan gekomen staat het water juist erg laag, kan gunstig zijn alleen staat de wind niet zo gunstig maar we wagen het er toch op. Spullen allemaal geïnstalleerd, mooi plateau opgezocht en 2 hengels netjes uitgevaren, bij gevoerd met secret fish boilies. De andere 2 hengels leg ik verder naar achter in een oude rivier bedding ook daar voor zie ik de stek van wat secret fish boilies.

Mijn vismaat zit op ongeveer 50 meter links van mij en die plaatst zijn linker hengel links van zijn plek en de tweede in het midden. De derde en vierde hengel gaan zo'n 100 meter uit kant naar de overkant deze vist met garlic robin red.

De eerste avond heb ik veel vertrouwen maar juist ja niks.... ik baal dus geef ik de wind de schuld want die stond nog steeds verkeerd.

De volgende dag gaat de wind draaien en hij blijft draaien, ik had het graag anders gezien maar ik krijg om 18.00 uur toch mijn eerste run. Ik ga het water op om de vis af te drillen uiteindelijk land ik een mooie schubkarper van 26p.

Ben blij en mijn vertrouwen is weer terug. Om 21.00 de tweede fluiter dit maal een schub van 18 pond. de nacht daar op volgend begint mijn beetmelder voor de derde keer te loeien, deze keer een mooie schub van 34 pond. Jeetje waar blijven die spiegels, maar ik klaag niet het gaat super S'morgens om 9 uur weer een aanbeet... 24 pond en opnieuw schub.
Mijn vismaat begint zich wel een beetje te vervelen want die heeft vervelend genoeg nog geen beet gehad.

Om 15.00 loopt er weer een hengel af je raad het al...... een schub ditmaal 29p.

 

Heb er nu 5 op de kant en zeg tegen mijn vismaat dat hij de volgende aanbeet maar moet pakken. En uitgerekend blijft het stil want al deze vissen komen van een hengel die op het plateau ligt. De volgende dag nieuwe kansen, om 12.00 uur eeindelijk een aanbeet, mijn maat komt aan scheuren en pakt de hengel.

Een half uurtje later is de vis binnen een spiegel van 21 pond ja eindelijk de eerste spiegel.De wind heeft ondertussen een nieuwe richting gevonden tot dat? De meiden zijn terug van hun winkel sessie en vertellen ons dat ze mannen hebben gezien van misschien de vis vereniging aldaar. En dat ze het er over hadden dat er nog maar met

een hengel gevist mag worden, dit omdat het water te laag staat. Nou daar trekken wij ons dus niks van aan tot dat?

De controleur voor mijn neus staat en ons duidelijk maakt dat er nog maar met een hengel gevist mag worden en het anders veeeeel euro's gaat kosten. Nou dat trekt me dus wel aan, opdraaien die handel dan maar.

 

Mijn maat is nu aan de beurt zijn ene hengel gaat af, das makkelijk pakken er staat niks meer in de weg, hij haalt
een mooie 34 pond spiegel binnen.Na even overleg te hebben gepleegd besloten wij om toch maar te blijven, verkassen is geen optie niet met hun allemaal. Hoe
pakken wij het nu aan, ik weet nog een een stek waar je alleen overdag mag vissen maar daar bijten ze wel goed dus vanavond om een uurtje of 9 vaar ik ermet mijn maat naartoe met ieder een hengeltje en gaan aan de overkant zitten.

 

 

Mijn maat gooit in en 5 minuten later begint zijn pieper al te loeien helaas verspeeld hij deze vis. Een minuut of 20 later nog een aanbeet maar ook deze verspeeld hij. Mijn maat komt tot de conclusie dat er een rotsblok op de stek ligt. De plek was duidelijk verstoord want we hebben geen piepje meer gehad.

 

De volgende dag vangt mijn vismaat nog twee vissen, ik hoor en zie helaas niks meer.

De sessie is weer voorbij gevlogen en het is tijd om op te ruimen en terug te rijden naar huis.

Mark