Bossche boilies

Ingredienten

 

Onderstaande ingrediënten worden vaak gebruikt in de Bossche boilies


Tarwegriesmeel

 

Heeft de voornaamste eigenschap dat het een boillie keihard kan maken.

Max.% te verwerken: 40%
Eiwitgehalte: 12 %
Koolhydraatgehalte: 73%
Vet 2%


Hennep of kempzaad

 

Als particle perfect te gebruiken, maar het is ook geschikt om in een boiliemix te verwerken. Omdat hennep

veel olie bevat doen wij er standaard ook wat griesmeel bij,dit om kleven tegen te gaan en de rolbaarheid bij

het maken van de boillie te verhogen.

 

Gebruiken tot 20%
Eiwitten 20%
Koolhydraten 35%
Vet 20%

Haringmeel

 

Behoord tot de dierlijk houdende eiwitten. Het is trouwens ook het vismeel met het hoogst vetgehalte. Met 75% eiwitten is haringmeel het hoogst eiwithoudende vismeel.

Haringmeel is zeer vet en dat komt dan ook weer goed van pas bij het verwerken.

De scherpe geur laat een herkenbaar spoor achter dat de karper moeilijk kan negeren .


Gebruiken tot 20%
Eiwitten 75%
Koolhydraten 0%
Vet 13%

 

Leverpoeder

 

Dit is in werkelijkheid leverextract, het bevat alle essentiele voedingseigenschappen van
de lever, afkomstig van de varkens of runderen. De karper is er verzot op.

Wel opletten want er zijn verschillende kwaliteiten op de markt.

In tegenstelling tot pure lever waar het eiwitgehalte rond de 30% ligt, heeft leverpoeder

een veel hoger eiwitgehalte.

Kan prima gebruikt worden in een vlees of vismix om het geheel een specifieke geur en smaak

te geven..

 

Gebruiken tot 10%
Eiwitten 72%
Koolhydraten 0%
Vet 2%

Maismeel of bloem

 

Wordt verkregen door mais te vermalen. Voor een boilie met grove structuur neem je best maismeel, voor de fijnere boilie maisbloem. Maismeel is een veel gebruikt ingredient in de karperkeuken. Het bevat de nodige koolhydraten en de uitharding is vrij goed.
Van overdoseren is geen sprake je mag tot bijna de helft van je samenstelling maismeel gebruiken.

Gebruiken tot 40%
Eiwitten 12%
Koolhydraten 75%
Vet 4%

 

Magere melkpoeder

 

Is bij karpervissers bijzonder populair, de vollemelkpoeder is nl wel beter van smaak en

bevat veel meer vetten.

Die vetten zijn van enorm belang omdat er vele vissers te weinig aandacht besteden aan

deze factor.

 

Gebruiken tot 30%
Eiwitten 35%
Koolhydraten 50%
Vet 1%

Alle olieen bevatten 100% vet

 

Door karpervissers wordt olie meestal gebruikt om deeg smeuïg te maken en de rolbaarheid

te verbeteren. Olie kan bv ook gebruikt worden om een sterk geconcentreerde flavour te
verdunnen via de toevoeging van een emulgator.

De meest populaire olien zijn zonder twijfel soyaolie, maisolie De laatste de maisolie wordt

door ons gebruikt voor de Dips en Flavours.

Gebruiken tot 5%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 0%    
Vet 100%

Robin red

 

Dit is een product waarbij je met het doseren goed moet uitkijken. Het is zeer sterk spul,

niet enkel inzake smaak maar wat kleur betreft ook.
Het is zeer kruidig en kleurt de boillie's mooi rood. Zeker niet meer dan 10% in een mix

gebruiken.

Gebruiken tot 10%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 0%
Vet 8%
 

Currypoeder

 

Een kruidenmengsel dat een aangename smaak geeft aan de boilie.

Het is een goede attractor.

 

Max gebruik: 5%
Eiwitten: 12%
Koolhydraten: 36%
Vet: 12%


Ei - albumine

 

Ei-albumine bestaat uit meer dan 80% zuiver eiwit van zeer goede kwaliteit.
Het wordt gemaakt van het eiwit uit een kippen ei. Het is net als melkalbumine een zeer

goede binder en ongelofelijke hardingseigenschappen. Het produkt om boillies taai en

duurzaam te maken.

Bloedmeel

 

Het is een donkerrood poeder met een verschrikkelijke geur. Een hoog eiwitgehalte van

matige kwaliteit. Alleen als geur- en/of kleurstof bruikbaar.