Bossche boilies

Megasessie in France!

 

8 juli is het dan eindelijk zover, alle voorbereidingen waren tijdig klaar en alles kon s'morgens vroeg in de wagen geladen worden. Vol spanning was het wachten op mijn vismaat Sigurd toen hij iets later aankwam kon de reis naar Frankrijk beginnen. We hadden gekozen voor een watertje in het noorden van Frankrijk.

Na 3 uurtjes rijden we het domein op en konden we direct naar onze stek.
Onze stek lag pal naast de topstek, deze was ook vrij dus we konden indien we wilden konden we deze ook bevissen, natuurlijk hebben we hier niet lang over na moeten denken en het kamp werd opgeslagen voor een week sessie.

Na dat we wat gepeild hadden vaarden we de hengels uit en het wachten kon beginnen. Het wachten duurde niet lang want mijn vismaat stond al vlot te drillen en de eerste vis van de sessie was een feit.
Ook ik kon niet veel later een spiegel netten van een goede 12.7kg, een uurtje later was het wederom prijs een mooie kleine volschub van 7 kg werd op de foto gezet. Tijdens de uren die volgde kon ik nog 2 vissen netten met gewichten van 11.4 en 14.6kg.


Tijdens de eerste nacht  kreeg ik harde run, na mooie dril konden we het net onder een 19.4kg wegende spiegel steken, YESS de eerste bak is binnen!! De uren erna kon ik nogmaals het net onder mooie spiegels van 14.9 kg en 13.8kg steken beide werden op foto gezet.

Mijn vismaat zat ondertussen ook niet stil en kon al enkele mooie vissen vangen. Toen was ik terug aan de beurt met mijn hengel die ongeveer op 3 meter uit de kant lag, een harde run gevolgd door een perfecte dril, er lag een mooi pb voor me in de vorm van een 25.6kg spiegelkarper!!

 

Na het fotowerk en de emmer water over mij heen werd de mooie vis terug gezet en was mijn sessie eigenlijk al supergeslaagd. Wie wist verder dat het nog beter gingen worden.

 


 

Ook mijn vismaat had de vis gevonden en ving de ene mooie vis na de andere, zo ving hij o.a

spiegels van 25.8 en 29.5kg.........wat een sessie!!!
ik kon de tijd erna nog enkele vissen netten, maar warenwel wat aan de kleine kant, 11.8kg, 10.7kg, 10.8kg en 11.1kg terwijl mijn vismaat verder doorging met vangen van mooie vissen.

Toen ik even op mijn bedchair naar een filmpje lag te kijken kreeg ik plots weer enkele piepen uit mijn delkim en dacht shit weer een brasem, maar toen ik aansloeg en de dril begon wist ik dit is karper!!!
Na een makkelijke dril kon mijn vismaat het net onder een mooie spiegel steken, ik schatte het gewicht rond de 23kg maar toen Sigurd de vis goed bekeek en uit het water tilde wist ik niet wat me overkwam.
Sigurd zei me "godver Ben dit is ne 30kg"  en ja hoor bij de weeging ging de naald vlotjes naar 33.5kg!!!!! de topspiegel van het water.

 

 

 

Een luide kreet over het water was het gevolg en de fotosessie kon beginnen. we kozen ervoor om de reus niet lang uit het water te houden en heel snel terug te zetten.
Wat een sessie zeg!! dit is niet meer normaal. Later die sessie werden nog enkele mooie vissen gevangen als ook een kleine steur van 13kg, als je weet dat de steuren dik over de 45kg zitten.


Ook werden er door Sigurd nog enkele bakken gevangen in de gewichten van 21.6kg en 23.2kg. Hij ving ook nog een diamantsteur van 21.5kg. Samen werden er niet minder dan 74 vissen gevangen, als aas koos ik voor de fish boilie waarmee ik zelf al super resultaten heb gehad. Ik viste ook de fish boilie in combinatie met onze pop ups in snowman, als extra dipte ik de boilies in de superschock.

 

Ook Sigurd gebruikte de BB producten namelijk de Secret fish boilie. Nu is het terug afwachten tot de volgende sessie op het water!!


Tot ergens aan de waterkant en thight lines,

 

grtzzzz Ben